Študij v tujini

Študenti Oddelka za muzikologijo se na mobilnost izmenjavo največkrat odpravijo preko programa Erasmus+V okviru Erasmus+ programa lahko posamezen študent del rednih študijskih obveznosti na kateri koli stopnji študija (vključujoč pripravo diplomskih, magistrskih ali doktorskih nalog, a izključujoč raziskovalno delo, ki ni neposredna študijska obveznost) vpisanega programa namesto na domači instituciji opravi na partnerski instituciji v eni od sodelujočih držav ali v okviru svojega študija ali v obdobju 12 mesecev po diplomi opravi praktično usposabljanje v podjetju ali podobni organizaciji v eni izmed držav, ki sodelujejo v programu Erasmus+. Študijska izmenjava in praktično usposabljanje Erasmus+ omogočata spoznavanje študentskega in delovnega življenja v tujini, osebnostno rast, večjo zaposljivost, prepoznavnost, nove izkušnje in predvsem veliko novih poznanstev. 
Za več informacij in ostale vrste mobilnosti glej spletno stran mednarodne pisarne Filozofske fakultete. V VIS-u se lahko naročite tudi na novice mednarodne pisarne, da boste pravočano obveščeni o aktualnih razpisih.

Kam na izmenjavo (Erasmus+)

Bilateralne pogodbe – RAZPISI

Oddelčna merila za izbor kandidatov za študijsko izmenjavo

Na 92. seji Sveta Oddelka za muzikologijo dne 9. 2. 2015 so bila sprejeta naslednja merila za izbor med kandidati za študijske izmenjave Erasmus+:

  • Oddelek praviloma podpre prijavo študentov, ki redno napredujejo po programu (so bili največ enkrat ponovno vpisani ali pavzirali) in imajo študijsko povprečje nad 8,5.
  • Oddelek ne podpira odhodov na izmenjavo pred 3. letnikom. Študenti se torej lahko prijavijo šele v 2. letniku.

Koordinator za mednarodno sodelovanje

red. prof. dr. Leon Stefanija

Svetuje glede posebnih vprašanj povezanih s:

  • priznavanjem obveznosti, opravljenih na študijski izmenjavi v tujini;
  • posebnimi vprašanji, s katerimi se srečujejo tuji študenti na oddelku.