Trilateralni študentski kolokvij: Graz, Zagreb, Ljubljana

O srečanju

Na pobudo prof. dr. Michaela Walterja iz Univerze Karla Franca iz Gradca in prof. dr. Daliborja Davidovića iz Akademije za glasbo v Zagrebu se je leta 2009 začel kolokvij študentov obeh ustanov. Izhodiščna zamisel srečanj je bila, da študenti dobijo mednarodno izkušnjo izmenjujevanja mnenj o svojem delu, s katerim se ukvarjajo bodisi zunaj študijskih obveznosti bodisi pri seminarskih in magistrskih obveznostih ter pri delu na doktorskih disertacijah. Po prvih dveh srečanjih se je na pobudo prof. dr. Leona Stefanije pridružil tudi Oddelek za muzikologijo in od leta 2011 se srečanja odvijajo na eni od treh univerz.

Postopek prijave

Letna srečanja se odvijajo vsako leto na eni od treh univerz. Srečanja organizirajo študenti.

Kdor želi predstaviti svoje delo, se lahko prijavi tako, da pošlje kratek povzetek svojega prispevka v angleščini koordinatorju za mednarodno sodelovanje (leon.stefanija@ff.uni-lj.si) ali študentskemu koordinatorju (letos je to Aleksandra Gartnar: agartnar@gmail.com) najpozneje do konca februarja tekočega leta. Prispevek naj mentorira kateri koli od profesorjev, da ga lahko ustrezno ovrednoti kot del študijskih obveznosti.

Vabilo na srečanje v Ljubljani 2019

Vse študente muzikologije vljudno vabimo k sodelovanju na tradicionalnem trilateralnem študentskem muzikološkem kolokviju (Gradec – Ljubljana – Zagreb), ki ga v letošnjem letu gosti Oddelek za muzikologijo Filozofske fakultete v Ljubljani. Dogodek je odlična priložnost za vse, ki bi radi urili spretnost predstavljanja specifične teme javnosti, pa tudi za izmenjavo strokovnih mnenj in ne nazadnje za navezovanje stikov ter širjenje poznanstev na podlagi skupnih interesov. Pogoj za sodelovanje je ustrezno pripravljeno besedilo pod vodstvom mentorja. Kolokvij bo potekal v petek in soboto, 10. in 11. maja, v prostorih Filozofske fakultete. Rok prijave je nedelja, 17. 3. 2019, oddaja povzetka v angleščini (do 600 znakov s presledki vred) pa nedelja, 14. 4. 2019. Prijava naj vsebuje ime in priimek udeleženca, naslov prispevka (v maternem jeziku in v angleščini), letnik in stopnjo izobrazbe (v angleščini) ter ime, priimek in naziv mentorja. Prijave in morebitna dodatna vprašanja pošljite na e-naslov agartnar@gmail.com.

Galerija študentskega simpozija

no images were found