Strokovna ekskurzija Bratislava – Budimpešta

Strokovna ekskurzija Bratislava – Budimpešta
 
V študijskem letu 2017/2018 bo v okviru vaj iz Zgodovine glasbe 1 in Zgodovine glasbe 2 organizirana strokovna ekskurzija v Bratislavo in Budimpešto, in sicer od 14. do 17. maja 2018. Študenti lahko z udeležbo na ekskurziji opravijo del obveznosti pri predmetu.
 
OKVIRNI PROGRAM
Ponedeljek, 14. maj 2018 (Ljubljana–Fertőd–Eisenstadt–Bratislava)
Odhod avtobusa iz Ljubljane v zgodnjih jutranjih urah (predvidoma 4.00). Vožnja preko Avstrije na Madžarsko, do kraja Fertőd, kjer si bomo ogledali dvorec družine Esterhazy, včasih imenovanega tudi madžarski Versailles. Zatem vožnja do Eisenstadta in ogled drugega Esterhazyjevega dvorca. Pri družini Esterhazy je deloval tudi skladatelj Joseph Haydn in dvorec je bil pomembno mesto njegovega ustvarjanja. Vožnja do Bratislave. Krajši ogled središča mesta. Nočitev
 
Torek, 15. maj 2018 (Bratislava–Budimpešta)
Zajtrk. V dopoldanskih urah je predviden obisk Muzikološkega inštituta, kjer nam bodo pripravili predavanje o slovaški glasbi. Popoldne prosto za samostojne oglede. Pozno popoldan vožnja v Budimpešto. Nočitev.
 
Sreda, 16. maj 2018 (Budimpešta)
Zajtrk. Ogledi po programu. Po predhodnem dogovoru (doplačilo) možnost organizacije madžarskega večera z glasbo in plesom (folklorni program) v čardi. Nočitev.
 
Četrtek, 17. maj 2018 (Budimpešta–Ljubljana)
Zajtrk. Nadaljevanje z ogledi. Prosto za samostojne oglede. Zgodaj popoldan povratek proti domu. Prihod v Ljubljano je predviden v poznejših večernih urah.
 
 CENA EKSKURZIJE
175 € pri najmanj 25 potnikih
165 € pri najmanj 30 potnikih
157 € pri najmanj 35 potnikih
145 € pri najmanj 40 potnikih
 
Cena ekskurzije bo za študente gotovo nižja, saj bo del sredstev prispeval Oddelek za muzikologijo, del sredstev pa boste študenti lahko pridobili od študentskih organizacij.
 
Cena vključuje: avtobusni prevoz s sodobnim turističnim avtobusom na navedenih relacijah, cestnine in parkirnine, 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3/4* v več posteljnih sobah v Bratislavi, 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3/4* v več posteljnih sobah v Budimpešti, osnovno nezgodno zavarovanje in organizacijo strokovne ekskurzije.
 
Možna doplačila: enoposteljna soba 16 EUR/noč, večerja v čardi s programom 15 EUR/osebo, zavarovanje v primeru odpovedi 7,50 EUR/osebo, zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini Vzajemna tujina 8,27 EUR (5 dni).
 
ROK PRIJAVE
Na ekskurzijo se prijavite najkasneje do četrtka, 30. novembra 2017, v oddelčnem tajništvu.
 
PLAČILO
Plačila sprejemajo neposredno na TA Marco Polo d.o.o., Tovarniška cesta 2c, 5270 Ajdovščina, in sicer v enem, dveh, treh ali štirih obrokih. Na prijavnici boste označili, v koliko obrokih želite poravnati ceno ekskurzije.
 
Prvi obrok (cca. 50 € za tiste, ki boste plačali v treh obrokih; cca. 37 € za tiste, ki boste plačali v štirih obrokih) je treba poravnati najkasneje do petka, 8. decembra 2017.  Plačilo prvega obroka je hkrati potrditev prijave, prijave brez plačila prvega obroka ne bomo upoštevali.
 
Višina posameznega obroka bo odvisna od števila prijavljenih in od višine sredstev, ki jih bo prispeval oddelek in ki jih boste študenti uspeli pridobiti pri študentskih organizacijah.
 
1 obrok: plačilo v mesecu decembru (do 8. decembra)
2 obroka: plačilo v mesecu decembru (do 8. decembra) in februarju
3 obroki: plačilo v mesecu decembru (do 8. decembra), februarju in aprilu
4 obroki: plačilo v mesecu decembru (do 8. decembra), februarju, marcu in aprilu
 Podatke za plačilo obrokov in natančen znesek obrokov boste prejeli po prijavi preko elektronske pošte.